Muntii Piatra Craiului

Cetatea naturala de stanca a Pietrei Craiului cuprinde o creasta datelata, lucrata parca de mana unui bijutier, lunga de 25 km, asemanatoare unei uriase spinari de animal preistoric. Este cea mai lunga si cea mai inalta creasta de calcar din tara, apartinand lantului Carpatilor Meridionali, cu inaltimea maxima atinsa in Varful La Om (sau Piscul Baciului), 2238 m.

Daca studiem pe indelete particularitatile parcului, vom descoperi o mare varietate a formelor si dimensiunilor reliefului: colti de stanca, ace, piramide, muchii, turnuri, brauri si hornuri. Numarul mare de vai, grohotisuri, arcade naturale si golurile alpine intregesc spectacolul vizual, alaturi de abrupturi deosebit de spectaculoase, oferindu-ne o vacanta in Piatra Craiului pe care nu o vom uita prea curand.

Un simbol viu al acestui munte este Garofita Pietrei Craiului, aici fiind singurul loc din lume in care o putem intalni. O putem admira pe stancariile inierbate si insorite din zona alpina inferioara, sau la limita superioara a pajistilor alpine, culoarea ei roz este fiind greu de trecut cu vederea in lunile de vara.

Parcul National Piatra Craiului formeaza unul dintre cele mai iubite peisaje montane din Romania, un loc in care montaniarzii, alpinistii si cercetatorii deopotriva, raman mereu uimiti de frumusetile locului.

Tabere în Piatra Craiului (vara 2021)