Refugiul Strunga și Vârful Bătrâna

18-Nov-2023
sâmbătă

Nu există iubitor de munte care să nu fi auzit de această zonă emblematică – Padina. Traseul oferă priveliști spectaculoase către platoul Bucegi și Țara Branului, cu pășuni alpine, văi largi, dar și zone calcaroase.
Obiectivul zilei este mult cunoscutul refugiu de tip căbănuță din Șaua Strunga, un loc încărcat de istorie și cu povești.

Durată traseu: 5h

Vârstă: 8-17 ani
Locul de întâlnire pentru plecarea din București: Parcarea magazinului Himalaya
Punctul de plecare în traseu: Cabana Padina
Distanța față de București: 168 km
Oră plecare: 6:30 din București
Oră întoarcere: aprox. 21:00
Obiective turistice din zonă: Strungile Mici și Mari, refugiul Șaua Strunga, cascada Doamnele, Vârful Bătrâna, Cheile Tătarului, Cabana Padina
Traseu: Salvamont Padina (bandă roșie) – Cabana Padina – Stâna din Strunga – Refugiu Strunga – Strungile Mari – Șaua Țapului – Vârful Bătrâna (2181m/ triunghi roșu) – Cascada Doamnele – Stâna Doamnele – Salvamont Peștera

Masa: Fiecare participant va veni cu un pachet personal format din: două-trei sandwichuri, două-trei fructe, câteva batoane proteice pentru sport, o sticlă de apă de 2 litri, altă mâncare uscată pe care o consideră potrivită. Pachetul va trebui să conțină un gel dezinfectant pentru mâini, șervețele umede și uscate și o pungă pentru gunoi.

Bagaj:

1. Îmbrăcăminte:

– Încălțări de mers pe munte impermeabile
– Parazăpezi
– Ciorapi de trekking
– Haine de corp potrivite pentru mersul pe munte (sintetic sau merino, nu bumbac)
– Polartec gros sau jachetă termică (din puf sau sintetică)
– Geacă impermeabilă
– Căciulă
– Mănuși

2. Rucsac pentru o zi cu capacitate de 25-30 de litri

3. Alte obiecte:

– ochelari de soare
– lanternă frontală
– pachetul de masă
– recipient pentru apă (min. 1 litru)

4. O pungă cu haine uscate (tricou de schimb, șosete, pantaloni, încălțări). Aceasta va fi lăsată la mașină și o vom folosi în cazul în care ne reîntoarcem uzi din tură.

  • Preț/participant
    200 RON

Prețul nu include transportul.

Variante de transport:

1. cu microbuzul din fața magazinului Himalaya în dimineața plecării. Costul călătoriei tur-retur variază între 80 și 140 RON în funcție de numărul de participanți, urmând a fi anunțat în ajunul plecării. Putem organiza transportul din București până la punctul de plecare în traseu pentru minimum cinci persoane.

2. preluare la intrarea în traseu

Înscrie-te: