• preșcolari

  vara 2022

Tabere pentru copii prescolari în vara 2022

Varsta cuprinsa intre 5 si 7 ani reprezinta perioada din viata copilului in care au loc progrese remarcabile. Prin taberele propuse de noi, incercam sa aducem o contributie dezvoltarii celor mici, dincolo de cadrul educatiei formale de la gradinita si clasa zero.
Activitatea dominanta la aceasta varsta este jocul, pe care si noi il vom exploata in toate formele pentru a-i face pe copii sa revina acasa mai autonomi, mai comunicativi, si de ce nu, mai responsabili.
Nu este prea devreme sa ii implicam pe micii prescolari in activitati outdoor, sa le insuflam dragostea pentru natura si pentru munte. Odata facut pasul ”plecatului de acasa”, restul va veni de la sine sub forma unei frumoase si memorabile povesti.

Activități

Pentru că știm cât de important este pentru cei mici să se dezvolte armonios ne-am gândit la o categorie aparte de tabere create special pentru ei, cu activități specifice vârstei lor – tabere de vară pentru copii preșcolari. Atât vara cât și iarna, copiii preșcolari reprezintă o categorie aparte pentru noi, datorită atenției speciale de care au nevoie.

Programele taberelor sunt gândite astfel încât în fiecare zi să existe ceva nou de descoperit și învățat, dar în același timp avem timp și pentru relaxare și jocuri.

Scopul principal al taberei este ca cei mici să prindă drag de natură și de activitățile desfășurate pe munte, în aer liber. Tocmai de aceea este important ca părinții să le transmită cu sinceritate informații despre plecatul de acasă și despre tabără, să le arate fotografii, astfel încât să-și dorească să vină cu noi. 

Iată ce vor face copiii în tabără:

 • Drumetii usoare adaptate varstei lor
 • Orientare in mediul montan
 • Ateliere de supravietuire, echipament montan si prim ajutor
 • Notiuni de ecologie (cum putem recicla deseurile colectate selectiv si de ce)
 • Vizite la punctele istorice din zona, la Pestera Valea Cetatii si la Dino Parc
 • Tir cu arcul – ateliere si concurs
 • Initiere in escalada – vor fi montate manse asigurate si supravegheate de instructorii nostri.
 • Ateliere de creatie
 • Jocuri de echipa
 • Foc de tabara, premiere

Amintiri

prima tabara de schi

Primul zbor spre culmi înalte

/
Acum o săptămână am păşit pe peronul gării şi conform unei liste nominale Maia s-a regăsit printre participanţii la tabăra de schi de la Azuga, tabăra specială pentru copiii micuţi (4-7 ani). Peronul gării îmi părea diferit de data aceasta. De obicei trec pe aici săptămânal...
tabara pentru copii prescolari

O vară în care am crescut mai mari cu Preşcolarii!

/
Vara aceasta a fost cea mai numeroasă în curajoşi din toate verile cu tabere! Cine sunt aceşti curajoşi? Copiii care abia învaţă să se desprindă...
schi in martie

La schi cu ”Piticii”

/
Tocmai am terminat ultima tabara de schi pentru prescolari din…