Tabere de schi pentru copii preșcolari

” …schiul cu cei mici…este de fapt o poveste, nu este vorba despre acele cursuri serioase la care vă așteptați probabil. Pentru că ei sunt mici și pentru că se plictisesc ușor, pentru că au și ei multe de spus, despre schi și nu numai, pentru că nu se pot concentra o perioadă lungă de timp (tocmai de aceea ei nu încep școala mai devreme de 6-7 ani), iar atunci noi ne transformăm din instructori în animatori, din animatori în babysitteri și din babysitteri din nou în instructori. ”  Blog HT

În fiecare an Himalaya Travel organizează tabere de schi pentru copii preșcolari, cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani, în Poiana Brașov.

Copiii preșcolari reprezintă o categorie aparte pentru noi, datorită atenției speciale de care au nevoie. Pentru ei folosim metode de predare adaptate vârstei, atât la învățarea tehnicii schiului, cât și la activitățile de după schi. Această primă tabără este un moment important pentru cei mici. Suntem foarte atenți la fiecare detaliu, ca fiecare activitate să fie pe placul lor, astfel încât atmosfera din tabără să-i ajute să prindă drag de schi, munte … și de tabere, bineînțeles. Metoda aleasă pentru cursurile de schi este bazată pe joc, astfel copiii sunt mult mai receptivi și deschiși la jocul “de-a alunecatul” :).

Tabăra pentru preșcolari este o experiență atât pentru părinți cât și pentru copil, de aceea comunicarea cu instructorii noștri care vor fi plecați în tabăra va fi una deschisă și transparentă. Părinții vor fi ținuți la curent cu tot ce se întâmplă acolo.

Pentru acest sezon am pregătit doua tabere de schi pentru copii preșcolari. Am ales perioadele de mai jos ca să nu ne intersectăm cu vacanțele școlarilor când este supra-aglomerat pe pârtie.

Cazare

Pensiunea Casa Saxonia 3* din Râșnov

Mese

În fiecare zi asigurăm  trei mese (mic dejun, prânz şi cină), iar între ele sunt pauzele de gustări în care cei mici primesc fructe, biscuiţi, ceai. Mâncarea este gătită zilnic, proaspătă, meniul este ales în funcție de perferințele copiilor și pe baza experienței noastre.

Instructorii

La fiecare grup de 4-5 copii este alocat un instructor, astfel supravegherea se poate face detaliat pentru fiecare în parte, iar nevoile celor mici sunt gestionate în mod individual. Supravegherea este permanentă.  Grupul de instructori este cazat în aceeaşi pensiune cu cei mici. Detalii despre noi puteti gasi aici: http://himalayatravel.ro/echipa-himalaya/

Exemplul unei zile din tabără:

8:00 – trezirea, igiena de dimineață
8:30 – micul dejun
9:00 – 9:30 – pregătirea pentru schi
9:40 – începerea cursurilor de schi
11:30 – 12:00 – pauza de gustare
13:30 – 14:00 – încheierea orelor de schi
14:00 – masa de prânz
14:30 – 16:30 – somn/ odihnă
16:30 – ateliere de creație/ plimbare/ jocuri indoor și outdoor
19:00 – 19:30 – cina
20:00 – activități relaxante pregătitoare pentru somn (rezumatul zilei, citim povești, scriem/desenăm jurnale)
21:00 – igiena de seară
21:30 – 22:00 – încheierea activităților/ somn