Dolomiti

Muntii Dolomiti sunt de departe cei mai spectaculosi din Alpi, fiind inclusi in Patrimoniul Universal UNESCO. Aici vom gasi cele mai crestate piscuri din lume, un adevarat paradis alpin format dintr-un recif stravechi, presarat cu poieni verzi, pline cu flori salbatice si orase alpine bavareze. Denumirea muntilor provine de la dolomit, un material sfaramicios similar cu calcarul, care, dupa milioane de ani de eroziune, a reusit sa dea nastere la peretii verticali si la formele ascutite pe care le putem admira si astazi. 

Inaltimile de peste 3000 de metri, peretii montani abrupti si ghetarii alpini atrag in fiecare an mii de turisti si alpinisti, reusind sa ofere o panorana impresionanta si privelisti care ne taie rasuflarea. Chiar daca inaltimile sunt mai mici decat in alte sectiuni ale lantului alpin, Dolomitii compenseaza prin forma unica si prin diferentele de nivel foarte mari dintre vai si culmi. 

Muntii Dolomiti cuprind trei gheţari alpini, 36 de lacuri glaciare, patru cascade importante şi 21 de vârfuri de peste 3000 de metri, fiind astfel, din punct de vedere natural, una dintre cele mai bogate regiuni din Alpi. Dacă lacurile glaciare, gheţarii şi peisajele nu sunt suficiente, amestecul de popoare, limbi şi tradiţii din zonă sunt un alt punct de atracţie, care reusesc sa completeze perfect atmosfera de poveste, si ne vor oferi o vacanta in Dolomiti pe care nu o vom uita prea curand.