Loading Evenimente

« All Events

Treasure Hunt ”Rosenau”

21 iunie - 27 iunie

- 8-14 ani

Detalii

Data de început:
21 iunie 2025
Data de sfârșit:
27 iunie 2025
Vârsta:
8-14 ani
Categorii eveniment:

Logistică

Cazare
Pensiunea Casa Saxonia, Râșnov având camere duble sau triple, cu baie proprie.
Masa
3 mese/zi și gustări
Transport
Plecarea se face din București, cu microbuze de 9 locuri sau autocar, în funcție de mărimea grupului.
Preț
2880 RON + extracosturi. La finalul acestei pagini găsiți o secțiune detaliată referitoare la ce este inclus în preț precum și la extracosturi.

Locație

Casa Saxonia
Râșnov + Google Map

Detalii

Data de început:
21 iunie 2025
Data de sfârșit:
27 iunie 2025
Vârsta:
8-14 ani
Categorii eveniment:

Logistică

Cazare
Pensiunea Casa Saxonia, Râșnov având camere duble sau triple, cu baie proprie.
Masa
3 mese/zi și gustări
Transport
Plecarea se face din București, cu microbuze de 9 locuri sau autocar, în funcție de mărimea grupului.
Preț
2880 RON + extracosturi. La finalul acestei pagini găsiți o secțiune detaliată referitoare la ce este inclus în preț precum și la extracosturi.

Locație

Casa Saxonia
Râșnov + Google Map

Tabăra ”Treasure Hunt Rosenau” este gândită sub forma unui joc extins pe perioada unei săptămâni prin care copiii vor descoperi o altă față a Râșnovului. Copiii vor participa la activități dimineața și după amiaza, parcurgând toate probele descrise mai jos. Seara vor căuta indicii ascunse, care îi vor ghida spre provocările următoarei zile. Finalizând fiecare provocare, vor aduna cifre magice ce îi vor ajuta să deschidă cufărul și să descopere comoara Cetății Râșnovului. Cetatea Râșnov, una dintre cele mai impunătoare fortificații din Transilvania, a rezistat invaziilor și a protejat localnicii de-a lungul secolelor. O legendă spune că doi prizonieri au săpat aici o fântână adâncă de 147 de metri, sub care este ascunsă o comoară. În această săptămână, comora din cufăr așteaptă să fie descoperită. Copiii vor trece prin diferite probe, vor găsi indicii, dar cheia succesului stă în spiritul de echipă. Important este să ne distrăm, să ne oprim pentru a observa ce ne înconjoară și pentru a interacționa cu oamenii pe care îi întâlnim.


Activitățile taberei:


  • – Vânătoare de comori în Râșnov. Copiii vor porni într-o aventură prin Râșnov, explorând poteca prințesei Sisi din parcul Promenada și străduțele pavate ale orașului. Fiecare echipă va primi o hartă a orașului, pe care sunt marcate locațiile de descoperit sub forma unui colaj de imagini cu detalii arhitecturale sau elemente specifice. Copiii trebuie să identifice corect obiectele sau construcțiile la care fac referiri imaginile.
  • – Escaladă În Cheile Râșnoavei. Copiii vor descoperi bucuria cățărării. Vor învăța cum să-și pună hamul, să folosească echipamentul de escaladă, să facă noduri specifice și în primul rând…să facă primii pași pe stâncă.
  • – Drumeție în Prăpăstiile Zărneștiului. Prăpăstiile se află în Parcul Național Piatra Craiului. Pe parcursul traseului, cu ajutorul instructorilor și a panourilor informative, copiii vor învăța regulile unui parc național, vor învăța despre conduita de mers pe munte, noțiuni de ecologie, faună și animale.
  • – Incursiune în peștera Valea Cetății. Intrăm în lumea subterană, în lumea misterelor. Peștera Valea Cetății adăpostește stalactite și stalagmite impresionante, de peste 2 metri înălțime. Cu ajutorul ghidului copiii vor învăța despre istoria peșterii și formațiunile acesteia, informații care îi vor ajuta să răspundă corect la toate întrebările primite de la instructori.
  • – Orientare cu harta și busola. Copiii vor învăța să folosească busola și harta cu ajutorul cărora vor găsi toate azimuturile din pădure care îi vor aduce mai aproape de obiectivul final al jocului.
  • – Olimpiada distracției. Copiii vor participa la jocuri de echipă desfășurate în curtea pensiunii sau în parcul Promenada. Cu un minim de materiale dar cu foarte multă imaginație, copiii vor concura și se vor distra împreună.
  • – – Atelier de construcții. ”Parașuta și Turnul” Această probă îi provoacă pe copii să-și folosească creativitatea, îndemânarea și spiritul de echipă într-o cursă contra cronometru. Provocarea are două părți: Construirea unui turn: echipele vor folosi bețe de chibrit pentru a construi un turn cât mai înalt și stabil. Turnul trebuie să reziste fără sprijin suplimentar. Crearea unei parașute pentru un ou crud: copiii vor confecționa o parașută care să protejeze un ou crud atunci când este lansat de la înălțime. Vor putea folosi materiale precum hârtie, sfoară, pânză sau balon.
  • Atelier de supraviețuire. Copiii vor învăța tehnici de supraviețuire, punându-le la încercare îndemânarea și creativitatea. Pentru a simți cu adevărat provocările supraviețuirii, copiii vor folosi resursele pădurii pentru a construi un adăpost, vor învăța să-l poziționeze corect astfel încât să fie protejat de vânt, ploaie și frig. De asemenea, focul este un element important în supraviețuire, iar copiii vor învăța despre diferitele tipuri de foc: foc de semnalizare, pentru gătit, pentru căldură și regulile esențiale pentru siguranța în pădure.
  • – Vânătoare de comori în Brașov. Brașovul este plin de legende și basme și are o frumusețe aparte. Copiii vor porni într-o incursiune în istoria și cultura Brașovului, „împachetată” sub forma unei vânători de comori. Vor bifa atracțiile principale ale orașului precum Biserica Neagră, Turnul Alb, Strada Sforii, Poarta Șchei, Poarta Ecaterinei.
  • – O după-amiază la Cheile Grădiștei și o tură pe Alpine Coaster (roller-coaster)

 


Prețul de 2880 RON include:


  • – Transport gratuit cu trenul pentru elevii care dețin carnet de elev vizat, aceștia fiind însoțiți de instructorii HT. *Elevii care nu dețin carnet de elev sau nu ni-l pun la dispoziție în intervalul solicitat pentru rezervarea biletului de tren vor plăti biletul de tren la preț întreg (vezi rubrica „Extracosturi”).
  • – Transfer local de la Gara Brașov până la Râșnov.
  • – Transport pe plan local pentru accesul la drumeții și activități (Brașov, Peștera Valea Cetății, Prăpăstiile Zărneștiului, Cheile Grădiștei).
  • – Transportul bagajelor copiilor cu microbuzul (separat de tren).
  • – Cazare la pensiunea Casa Saxonia.
  • – Trei mese pe zi.
  • – Gustări (fructe, biscuiți, ceai).
  • – Activitățile din prima parte a zilei, care fac obiectul taberei, precum și programul de după-amiază.
  • – Asistență și supraveghere a copiilor pe perioada taberei din partea instructorilor și ghizilor noștri (în timpul transportului, precum și în cadrul activităților).
  • – Materiale necesare atelierului de escaladă (hamuri, căști, corzi, carabiniere și dispozitive de filat etc.).

 


Extracosturi:


  • – Biletul de tren: 130 RON (pentru elevii care nu dețin carnet de elev vizat sau nu ni-l pun la dispoziție la timp).
  • – Intrări la obiective turistice:
    • 30 RON (peste 14 ani) și 15 RON (sub 14 ani) – Peștera Valea Cetății.
    • 30 RON/ tură – Alpine Coaster, maxim două ture.

Formular de înscriere


Completează formularul de mai jos dacă dorești să te înscrii sau doar să primești informații suplimentare despre acest eveniment. Dacă întâmpini dificultăți, ne poți scrie la inscrieri@himalayatravel.ro sau ne poți suna/trimite mesaj pe Whatsapp la 0735.131.131