• Drumeție în Piatra Craiului

  13-19 august 2022
  +12 ani

Piatra Craiului I

13-19 august 2022

Inca de la plecarea din Bucuresti suntem entuziasmati pentru ca stim ce o sa urmeze: o saptamana complet diferita de toate celelalte. O saptamana in mijlocul naturii, in inima padurii, o saptamana in care vom lega prietenii trainice. Parcului Național Piatra Craiului este caracterizat de cea mai lungă și cea mai înaltă creastă de calcar din țară, care ne surpinde cu un deosebit spectacol vizual, datorat unei mari varietatii de relief si abrupturi spactaculoase (colți de stâncă, ace, muchii, turnuri, brâuri, hornuri etc).
“Craiul“ este un colt de rai vizitat de oameni din toata lumea. Desi aparent neschimbat, el ne asteapta cu ceva nou de fiecare data, la fel de spectaculos si de fascinant.

Varsta: 12-17 ani

Activitati: parcurgerea traseelor turistice din Piatra Craiului

Cazare: tabăra se desfășoară la cort, in zona Plaiul Foii

Mese: 3 mese/zi si gustari

Transport: cu autocarul

Pret: 2360 RON

Tematică și obiective

Tematica este aceea de ”tabara montana”, care presupune petrecerea unei saptamani intr-un mediu alpin, in care accentul se pune pe parcurgerea de drumetii montane si a dobandirii de aptitudini pentru mersul pe munte, precum si pe familiarizarea copiilor cu valorile educatiei montane, cu respectul fata de ceilalti si fata de natura. ”Nu ucide decat timpul, nu lua decat imagini, nu lasa decat urma pasilor tai, nu schimba nimic decat pe tine insuti.”
Ce obiective ne propunem pentru toti participantii pana la sfarsitul taberei:

 • sa cunoasca in linii mari geografia Pietrei Craiului, sa stie care sunt varfurile si vaile principale, cel putin cele din zonele vizitate de noi
 • sa stie care sunt traseele care pleaca din zona Plaiul Foii, ce lungimi au si care sunt obiectivele vizate de acestea
 • sa stie care este diferenta intre parc national, parc natural, arie protejata, monument natural
 • care sunt speciile care fac obiectul protejarii din Parcul National Piatra Craiului
 • sa isi poata duce sarcinile la final in mod corespunzator, intrucat fiecare va fi responsabil de una din activitatile de baza zilnice – alimentarea cu apa, mancare, foc, campare, curatenie, trezirea de dimineata, sugestii privind alegerea traseului, alegerea echipamentului necesar traseului (bineinteles, vor fi ajutati si indrumati de catre instructorii nostri).
 • sa isi administreze lucrurile personale si sa aiba grija de ele
 • sa stie sa isi faca rucsacul pentru o tura pe munte in functie de lungimea turei
 • sa se hraneasca si hidrateze corect in tura
 • sa isi dozeze efortul de-a lungul unei zile
 • sa stie sa interpreteze o harta, sa se orienteze cu harta, busola, gps-ul, telefonul, si altele
 • sa recunoasca formele de relief atat pe harta cat si in teren
 • sa dobandeasca o apreciere a distantei si a angajamentului unui traseu
 • sa cunoasca si sa aplice regulile de siguranta si de conduita in gestionarea unei ture de pe munte in grup (procedura in caz de accidente, comunicarea in cadrul grupului inclusiv prin intermediul statiilor de emisie-receptie etc.)
 • sa cunoasca importanta incurajarii celorlalti atunci cand se parcurge un traseu in echipa
 • sa isi insuseasca notiunile elementare ale educatiei montane (ecologie, respectul fata de ceilalti si fata de natura etc.)
 • sa stie sa foloseasca primusul
 • sa aprecieze corect riscurile unei ascensiuni (prognoza meteo, zone periculoase de pe traseu, alte potentiale pericole – trecerea pe langa o stana etc.), si sa stie ce masuri sa ia in functie de acestea.

Trasee

Zona Plaiul Foii reprezintă principala baza de access catre creasta Craiului, de unde accesam usor Cerdacul Stanciului, Grota Stanciului, Pestera Dambovicioara, Prapastiile Zarnestilor sau Marele Grohotis. Cei experimentati au acces catre creasta, pe la refugiul Diana, Valea Crapaturii sau Saua Funduri.

Plaiul Foii (triunghi galben) – Valea Urșilor – Valea Padina Popii – Refugiul Diana – retur

Distanță: 5,6 km
Diferență de nivel: +648m
Dificultate: mediu

Download GPX

Plaiul Foii (bandă roșie) – Valea Șpirlea – Izvorul Șipotul Șpirlei – Refugiul Șpirlea – retur

Distanță: 8,1km
Diferență de nivel: +558m
Dificultate: mediu

Download GPX

Plaiul Foii (bandă roșie) – Valea Șpirlea – Izvorul Șipotul Șpirlei – Refugiul Șpirlea – Șaua Tămășel – Vârful Tămășel(alt. 1644m) – Curmătura Oțetelei(alt. 1484m) – Vârful Capul Tămașului(alt. 1507m) – Curmătura Foii( alt. 1367m) (banda albastră) – Muchia Plaiul Mare – Plaiul Foii

Distanță: 12,7 km
Diferență de nivel: +833m
Dificultate: mediu-dificil

Download GPX

Izvorul Fântâna lui Botorog (bandă galbenă) – Șaua Zănoaga (alt. 1287m) – Poiana Zănoaga(punct albastru) – Crucea Eroilor – Vârful Piatra Mică (alt. 1816m) – Șaua Crăpăturii (bandă galbenă) – Cabana Curmătura (alt. 1470m) – Salvamont Curmătura – Poiana Zănoaga – Șaua Zănoaga – Izvorul Fântâna lui Botorog

Distanță: 10,7 km
Diferență de nivel: +915m
Dificultate: mediu-dificil

Download GPX

Zărnești (bandă albastră) – Valea Crăpăturii (bandă galbenă) – Izvorul Șipotul Crăpăturii – Șaua Crăpăturii – Cabana Curmătura (alt. 1470m)(punct galben) – Prăpăstiile Zărnești (bandă albastră) – Izvorul Fântâna lui Botorog – Zărnești

Distanță: 12,7 km
Diferență de nivel: +881m
Dificultate: mediu-dificil

Download GPX

Sat Măgura (triunghi albastru) – Vârful Măgura Mare (alt. 1375)(bandă roșie) – Poiana Măgura – Izvorul Fântâna lui Botorog

Distanță: 6,4 km
Diferență de nivel: 279m
Dificultate: ușor

Download GPX

Înscrie-te în tabără