Thassos

Tarmurile insulei Thassos sunt scaldate de apele Marii Egee, aceasta fiind situata in golful Kavala, la doar 8 km de Grecia continentala. Ducand pe umerii ei stancosi o istorie de mii de ani si un peisaj parca desprins din povestile cu zei, insula reuseste sa fie an de an un magnet pentru turisti din toate colturile lumii, care isi petrec vacanta in Thassos.

Considerata de unii insula de smarald, dupa superba culoarea a apei din golfuri, sau de altii, insula de marmura, dupa cea mai alba marmura din lume, ascunsa sub padurile de pini si platani ce acopera muntii, insula Thassos este una dintre cele mai cunoscute si mai cautate destinatii exotice. Pe teritoriul ei veti putea descoperi numeroase ruine preistorice, bazilici crestine ridicate pe fundatiile templelor dedicate zeilor si numeroase sate pitoresti ce adapostesc case traditionale, plaje impresionante cu nisip alb si fin, si paduri de pini, brazi si platani datatoare de umbra si prospetime. Bineinteles, gradinile de maslini sunt la tot pasul.

In esenta, Thassos este o insula montana de origine vulcanica, muntele Ipsarion, la o inaltime de 1.203 metri, formand centrul sau geografic. Pantele acestui munte sunt strabatute de parauri care radiaza pe coastele insulelor si se varsa in mare, si de vai impadurite cu paduri de brazi, castani si plante exotice. Astfel, insula reuseste sa imbine cu succes marea cu muntele, purtand pe stancile sale milenare o istorie atragatoare si bogata, desprinsa parca din povestile cu zei.