Cheile Babarunca – Munții Ciucaș

25 martie 2023 (sâmbătă)

Traseul de astăzi ne poartă prin zonele mai puțin umblate ale Munților Ciucaș. Traseul pornește din localitatea Babarunca pe firul văii Babarunca urmând marcajul triunghi roșu prin Cheile Babarunca până în Șaua Tigăilor (alt. 1745m). De aici avem două opțiuni: pentru cei care se simt pregătiți avem posibilitatea de a urca pe Vârful Ciucaș (alt. 1954m) – cel mai înalt vârf al masivului sau să ne întoarcem în Babarunca prin minunatul peisaj pitoresc brăzdat de formațiunile stâncoase Turnul lui Goliat, Turnul Roșu, trecând pe la baza acestora. Pauza de gustare și de fotografii o vom face în Poiana Teslei, de unde surprindem Ciucașul dintr-o perspectivă mai puțin cunoscută. Din Șaua Tigăilor urmăm marcajul cruce roșie până în Poiana Tăiată, de aici coborâm pe Valea Babarunca până în comuna Babarunca pe marcajul bandă roșie.

Durată traseu: 5-6h
Vârstă: +14 ani și adulti
Locul de întâlnire pentru plecarea din București: Parcarea magazinului Himalaya
Punctul de plecare în traseu: Babarunca
Distanța față de București: 157 km
Oră plecare: 6:30 din București
Oră întoarcere: aprox. 21:00
Obiective turistice din zonă: Cheile Babarunca, Șaua Tigăilor, Vârful Ciucaș, Turnul lui Goliat, Turnul Roșu, Poiana Teslei, Vârful Tesla, Poiana Tăiată
Traseu: Babarunca – Valea Babarunca – Cheile Babarunca – Șaua Teslei (alt. 1347m) – Șaua Tigăilor (alt. 1745m) – Turnul lui Goliat – Turnul Roșu – Șaua Teslei – Poiana Teslei – Poiana Tăiată – Babarunca

Masa: Fiecare participant va veni cu un pachet personal format din: două-trei sandwichuri, două-trei fructe, câteva batoane proteice pentru sport, o sticlă de apă de 2 litri, altă mâncare uscată pe care o consideră potrivită. Pachetul va trebui să conțină un gel dezinfectant pentru mâini, șervețele umede și uscate și o pungă pentru gunoi.

Bagaj:

1. Îmbrăcăminte:

– Încălțări de mers pe munte impermeabile
– Parazăpezi
– Ciorapi de trekking
– Haine de corp potrivite pentru mersul pe munte (sintetic sau merino, nu bumbac)
– Polartec gros sau jachetă termică (din puf sau sintetică)
– Geacă impermeabilă
– Căciulă
– Mănuși

2. Rucsac pentru o zi cu capacitate de 25-30 de litri

3. Alte obiecte:

– ochelari de soare
– lanternă frontală
– pachetul de masă
– recipient pentru apă (min. 1 litru)

4. O pungă cu haine uscate (tricou de schimb, șosete, pantaloni, încălțări). Aceasta va fi lăsată la mașină și o vom folosi în cazul în care ne reîntoarcem uzi din tură.

  • Preț/participant
    200 RON

Prețul nu include transportul.

Variante de transport:

1. cu microbuzul din fața magazinului Himalaya în dimineața plecării. Costul călătoriei tur-retur variază între 80 și 140 RON în funcție de numărul de participanți, urmând a fi anunțat în ajunul plecării. Putem organiza transportul din București până la punctul de plecare în traseu pentru minimum cinci persoane.

2. preluare la intrarea în traseu

Înscrie-te: