Drumeție la Diham și Poiana Izvoarelor

30 aprilie 2023

Traseul are ca punct de pornire orașul Bușteni, de unde plecăm către Valea Cerbului și complexul Turistic Gura Diham, un traseu ce poate fi parcurs cu ușurință chiar și de cei mici. Cabana Diham se află la 1320 m altitudine şi dispune de 104 de locuri de cazare, bufet şi restaurant, apă curentă, electricitate. Drumul se desfășoară în mare parte prin pădure, pe poteci largi, unde aerul curat și verdele brazilor ne acompaniază la tot pasul.

Durată traseu: 3-6h în funcție de condiția fizică și dorința de mișcare a participanților

Vârstă: 8-17 ani
Destinația: Bușteni
Locul de întâlnire pentru plecarea din București: Parcarea magazinului Himalaya

Punctul de plecare în traseu: Google Maps Pin
Distanța față de București: 152 km

Oră plecare: 7:30 din București
Oră întoarcere: aprox. 20:00

Obiective turistice din zonă: Cabanele Diham și Poiana Izvoarelor, Poiana Pichetul Roșu și Cabana Mălăiești, în cazul celei de-a doua variante de traseu.

Variante de traseu:

Bușteni – Valea Cerbului – Complex Turistic Gura Diham (triunghi albastru) – Șaua Baiului – Poiana Diham – Cabana Diham (cruce albastră) – Curmătura Armăsarilor – Cabana Poiana Izvoarelor (bandă roșie) – Complex Turistic Gura Diham

  • Distanță: 12 km
  • Diferență de nivel pozitivă: +500 m
  • Dificultate: ușor – mediu

Bușteni – Valea Cerbului – Complex Turistic Gura Diham – Cabana Poiana Izvoarelor – Șaua Prepeleacului – Cabana Mălăiești (1720m altitudine) – Valea Mălăiești – Cabana Diham (1320m altitudine) – Șaua Baiului – Complex Turistic Gura Diham

  • Distanță: 18 km
  • Diferență de nivel pozitivă: aprox. +1200m
  • Dificultate: greu

Masa: Fiecare participant va veni cu un pachet personal format din: două-trei sandwichuri, două-trei fructe, câteva batoane proteice pentru sport, o sticlă de apă de 2 litri, altă mâncare uscată pe care o consideră potrivită. Pachetul va trebui să conțină un gel dezinfectant pentru mâini, șervețele umede și uscate și o pungă pentru gunoi.

Bagaj:

1. Îmbrăcăminte:

– Încălțări de mers pe munte impermeabile
– Parazăpezi
– Ciorapi de trekking
– Haine de corp potrivite pentru mersul pe munte (sintetic sau merino, nu bumbac)
– Polartec gros sau jachetă termică (din puf sau sintetică)
– Geacă impermeabilă
– Căciulă
– Mănuși

2. Rucsac pentru o zi cu capacitate de 25-30 de litri

3. Alte obiecte:

– ochelari de soare
– lanternă frontală
– pachetul de masă
– recipient pentru apă (min. 1 litru)

4. O pungă cu haine uscate (tricou de schimb, șosete, pantaloni, încălțări). Aceasta va fi lăsată la mașină și o vom folosi în cazul în care ne reîntoarcem uzi din tură.

  • Preț/participant
    200 RON

Prețul nu include transportul.

Variante de transport:

1. cu microbuzul din fața magazinului Himalaya în dimineața plecării. Costul călătoriei tur-retur variază între 80 și 140 RON în funcție de numărul de participanți, urmând a fi anunțat în ajunul plecării. Putem organiza transportul din București până la punctul de plecare în traseu pentru minimum cinci persoane.

2. preluare la intrarea în traseu

Înscrie-te: