Lacul Vânturiș/Cascada Vânturiș

27 mai 2023

Durată traseu: 5h
Activitate
: drumeție
Punctul de plecare în traseu: Telecabina Cota 2000m
Distanța față de București – 148 km
Obiective turistice din zonă: Lacurile Vânturiș, Cascada Vânturiș, Vârful cu Dor, Colții lui Barbeș
Plecare: 7:30 din București
Întoarcere: Aproximativ ora 19:30
Traseu propus: Sinaia Cota 2000m – Curmătura Dorului (1925m) – Vârful cu Dor (2030m) – Șaua Vânturiș (1687m) – Lacurile Vânturiș – Cascada Vânturiș – Colții lui Barbeș – Vâlcelul cu Pietriș – Drumul de Vară – Sinaia Cota 1400m

Descriere: Vom lua Telecabina până la Cota 2000m de unde vom începe traseul pe marcaj triunghi roșu până în Curmătura Dorului, iar mai apoi vom urma marcajul cu punct galben urcând până pe Vârful cu Dor (2030m) în Șaua Vânturiș. De aici urmăm marcajul punct roșu spre Lacurile/Cascada Vânturiș trecând pe lângă formațiunea stâncoasă Colții lui Barbeș până la intrarea în Drumul de Vară marcat cu bandă roșie, marcaj ce îl vom urmări până la Cota 1400.

Masa: Fiecare participant va veni cu un pachet personal format din: două-trei sandwichuri, două-trei fructe, câteva batoane proteice pentru sport, o sticlă de apă de 2 litri, altă mâncare uscată pe care o consideră potrivită. Pachetul va trebui să conțină un gel dezinfectant pentru mâini, șervețele umede și uscate și o pungă pentru gunoi.

Bagaj:

1. Îmbrăcăminte:

– Încălțări de mers pe munte impermeabile
– Parazăpezi
– Ciorapi de trekking
– Haine de corp potrivite pentru mersul pe munte (sintetic sau merino, nu bumbac)
– Polartec gros sau jachetă termică (din puf sau sintetică)
– Geacă impermeabilă
– Căciulă
– Mănuși

2. Rucsac pentru o zi cu capacitate de 25-30 de litri

3. Alte obiecte:

– ochelari de soare
– lanternă frontală
– pachetul de masă
– recipient pentru apă (min. 1 litru)

4. O pungă cu haine uscate (tricou de schimb, șosete, pantaloni, încălțări). Aceasta va fi lăsată la mașină și o vom folosi în cazul în care ne reîntoarcem uzi din tură.

  • Preț/participant
    200 RON

Prețul nu include transportul.

Variante de transport:

1. cu microbuzul din fața magazinului Himalaya în dimineața plecării. Costul călătoriei tur-retur variază între 80 și 140 RON în funcție de numărul de participanți, urmând a fi anunțat în ajunul plecării. Putem organiza transportul din București până la punctul de plecare în traseu pentru minimum cinci persoane.

2. preluare la intrarea în traseu

Înscrie-te: