În Bucegi pe Vârful Bucșa

4 februarie 2023 (sâmbătă)

Traseul pornește din Moieciu de Sus pe drumul forestier către cantonul parăsit de pe Valea Bângăleasa urmând marcajul triunghi roșu până pe vârful Bucșa. Ieșind în golul alpin avem o panoramă superbă asupra formațiunilor stâncoase denumite “Strungile Mari” și “Strungile Mici”, dar și către Țara Branului, munții Piatra Craiului și Leaota. De pe Vârful Bucșa (alt. 1848m) traseul continuă pe Culmea Bucșa până pe Vârful Duda Mare pe marcaj bandă roșie. De pe vârful Duda Mare urmăm Culmea Bărbulețul prin Poiana Lacului până în Moieciu de Sus. Traseul este de tip circuit și se ajunge înapoi din locul în care am pornit.

Durată traseu: 5-6h
Vârstă: +14 ani și adulti
Locul de întâlnire pentru plecarea din București: Parcarea magazinului Himalaya
Punctul de plecare în traseu: Canton silvic Bângăleasa
Distanța față de București: 202km
Oră plecare: 6:30 din București
Oră întoarcere: aprox. 21:00
Obiective turistice din zonă: Vârful Bucșa, Vârful Duda, Strungile Mici, Strungile Mari, Țara Branului
Variante de traseu: Moieciu de Sus – Canton Bângăleasa – Vârful Bucșa (alt. 1848m) – Vârful Secundar Bucșa – Vârful Duda Mare – Poiana Lacului – Canton Bângăleasa – Moieciu de Sus

Masa: Fiecare participant va veni cu un pachet personal format din: două-trei sandwichuri, două-trei fructe, câteva batoane proteice pentru sport, o sticlă de apă de 2 litri, altă mâncare uscată pe care o consideră potrivită. Pachetul va trebui să conțină un gel dezinfectant pentru mâini, șervețele umede și uscate și o pungă pentru gunoi.

Bagaj:

1. Îmbrăcăminte:

– Încălțări de mers pe munte impermeabile
– Parazăpezi
– Ciorapi de trekking
– Haine de corp potrivite pentru mersul pe munte (sintetic sau merino, nu bumbac)
– Polartec gros sau jachetă termică (din puf sau sintetică)
– Geacă impermeabilă
– Căciulă
– Mănuși

2. Rucsac pentru o zi cu capacitate de 25-30 de litri

3. Alte obiecte:

– ochelari de soare
– lanternă frontală
– pachetul de masă
– recipient pentru apă (min. 1 litru)

4. O pungă cu haine uscate (tricou de schimb, șosete, pantaloni, încălțări). Aceasta va fi lăsată la mașină și o vom folosi în cazul în care ne reîntoarcem uzi din tură.

  • Preț/participant
    200 RON

Prețul nu include transportul.

Variante de transport:

1. cu microbuzul din fața magazinului Himalaya în dimineața plecării. Costul călătoriei  tur-retur variază între 80 și 140 RON în funcție de numărul de participanți, urmând a fi anunțat în ajunul plecării.  Putem organiza transportul din București până la punctul de plecare în traseu pentru minimum cinci persoane.

2. preluare la intrarea în traseu

Înscrie-te: