Vârful Grecului (Bucegi)

11 februarie 2023 (sâmbătă)

Pe vârful Grecului se poate ajunge din mai multe zone, însă traseul nostru va avea ca punct de pornire orașul Predeal. Traseul combină pante mai domoale cu pante mai abrupte, printre păduri de fagi și brazi semeți. Este un traseu panoramic recomandat pasionaților de geografie datorită belvederii oferite asupra abruptului prahovean din Munții Bucegi, asupra munților Baiului, Piatra Mare, Postăvaru. Traseul este accesibil tuturor vârstelor și recomandat celor care vor să se bucure de o zi pe munte, fără foarte mult efort, însă fascinați de spectacolul naturii.

Durată traseu: 5h
Vârstă: +14 ani și adulți
Locul de întâlnire pentru plecarea din București: Parcarea magazinului Himalaya
Punctul de plecare în traseu: Predeal
Distanța față de București: 159 km
Oră plecare: 6:30 din București
Oră întoarcere: aprox. 21:00
Obiective turistice din zonă: Vârful Grecu, Culmea Baiului, Monumentul 100 de ani de la Marea Unire, Munții Bucegi.
Variante de traseu: Predeal – Valea Leucii – Șaua Baiului – Vârful Leuca Mică (alt. 1448m) – Monumentul 100 de ani de la Marea Unire – Vârful Grecu – Șaua Grecu – Clăbucetul Baiului – Predeal

Masa: Fiecare participant va veni cu un pachet personal format din: două-trei sandwichuri, două-trei fructe, câteva batoane proteice pentru sport, o sticlă de apă de 2 litri, altă mâncare uscată pe care o consideră potrivită. Pachetul va trebui să conțină un gel dezinfectant pentru mâini, șervețele umede și uscate și o pungă pentru gunoi.

Bagaj:

1. Îmbrăcăminte:

– Încălțări de mers pe munte impermeabile
– Parazăpezi
– Ciorapi de trekking
– Haine de corp potrivite pentru mersul pe munte (sintetic sau merino, nu bumbac)
– Polartec gros sau jachetă termică (din puf sau sintetică)
– Geacă impermeabilă
– Căciulă
– Mănuși

2. Rucsac pentru o zi cu capacitate de 25-30 de litri

3. Alte obiecte:

– ochelari de soare
– lanternă frontală
– pachetul de masă
– recipient pentru apă (min. 1 litru)

4. O pungă cu haine uscate (tricou de schimb, șosete, pantaloni, încălțări). Aceasta va fi lăsată la mașină și o vom folosi în cazul în care ne reîntoarcem uzi din tură.

  • Preț/participant
    200 RON

Prețul nu include transportul.

Variante de transport:

1. cu microbuzul din fața magazinului Himalaya în dimineața plecării. Costul călătoriei  tur-retur variază între 80 și 140 RON în funcție de numărul de participanți, urmând a fi anunțat în ajunul plecării.  Putem organiza transportul din București până la punctul de plecare în traseu pentru minimum cinci persoane.

2. preluare la intrarea în traseu

Înscrie-te: