luema de basm a mehedintiului

Lumea de basm a Isvernei (MTB), 3-9 septembrie 2018, 12-17 ani

 

Legende si peisaje incantatoare se impletesc la Isverna, un loc de poveste in care oamenii si locurile parca nu au fost supuse trecerii timpului. Pentru mountain-bike, Mehedintiul este un loc ideal, cu un peisaj variat si spectaculos, diferente mici de nivel, oameni si locuri memorabile.

Vom descoperi atat drumuri superbe de mountain-bike cat si oameni in opinci si in port popular care inca mai traiesc dupa valorile stravechi, biserici peste care au trecut veacuri dar care inca mai pazesc rascrucile de drumuri, vom vedea cum natura sculpteaza forme uimitoare si misterioase, la podul suspendat de la Ponoare sau in Cheile Tesnei si ale Balutei, vom manca la stana din Tesna si vom asculta povesti si istorii despre comorile dacilor si ascunzatorile lui Tudor Vladimirescu. Si de ce nu, daca vremea ne permite, vom privi lumea de basm a Isvernei de sus, de pe Varful lui Stan.

 

PERIOADA:  3-9 septembrie 2018 (Luni-Duminica)

VARSTA:  12-17 ani

ZONA:  Isverna (Muntii Mehedinti)

TEMATICA:  Tabara de mountain-bike (MTB). Activitatea numita ”mountain-bike” reprezinta mersul cu bicicleta pe drumuri neasfaltate si poteci folosind o bicicleta de tip MTB proiectata sa reziste solicitarilor in astfel de teren (foi, pinioane, schimbatoare, etc).

OBIECTIVE:  Pentru incepatori: familiarizarea cu mersul pe bicicleta pe drumuri neasfaltate si poteci.

Pentru avansati: explorarea zonei pe bicicleta in afara drumurilor circulate si imbunatatirea tehnicii.

Obiective pe care ni le propunem pana la sfarsitul taberei pentru toti participantii:

 • sa dobandeasca o pozitie corecta pe bicicleta
 • sa schimbe foile si pinioanele pentru a adapta viteza la teren sa faca o pana
 • sa stie sa isi faca rucsacul pentru o tura de mountain-bike sa se hraneasca si hidrateze corect in tura
 • sa isi dozeze efortul de-a lungul unei zile
 • sa se orienteze cu harta, busola, gps-ul, telefonul, si altele
 • sa dobandeasca o apreciere a distantei si a angajamentului unui traseu
 • sa cunoasca si sa aplice regulile de siguranta si de conduita in gestionarea unei ture de MTB in grup (procedura in caz de accidente, comunicarea in cadrul grupului inclusiv prin intermediul statiilor de emisie-receptie, etc.)
 • sa cunoasca importanta incurajarii celorlalti atunci cand lucrezi in echipa
 • sa isi insuseasca notiunile elementare ale educatiei montane (ecologie, respectul fata de ceilalti si fata de natura, etc.)

ACTIVITATI:  Trasee de mountain-bike adaptate varstei si experientei participantilor.

Ateliere dedicate reparatiilor de baza (ex: schimbarea camerei in caz de pana, reglarea franelor, schimbarea corecta a vitezelor), precum si ateliere de orientare si prim ajutor.

TURE PROPUSE PENTRU CELE 5 ZILE (pot fi schimbate in functie de vreme):

 1. Tura cu bicicleta la pestera si Podul lui Dumnezeu din localitatea Ponoarele, la Lacul Zaton, in Cheile Balutei, cu intoarcere prin satul Busesti
 2. Tura la pestera Topolnita si sistemul Carstic Topolnita-Epuran
 3. Tura la catunul Giurgiani si catre Izvoarele Cosustei
 4. Deja clasicele ture catre Prejna, Gornovita, Godeanu
 5. Traseul de concurs de la Karst Isverna MTB Race (sau parti din acesta), concurs la care Himalaya Travel este partener si coorganizator
 6. Drumetie in Cheile Tesnei unde vom servi masa la stana din Poiana Bechet, apoi excursie pe valea Cernei
 7. Drumetie pana pe Varful lui Stan si in Poiana Beletina (fara biciclete) sau traseul Izverna-Calea Prejnei-Prejna (MTB)

Puteti vedea imagini din taberele petrecute la Isverna in anii trecuti aici, aici sau aici. Un filmulet despre tabara noastra de la Isverna din 2016 este online aici.

Aici gasiti un film al traseului Karst Isverna MTB Race.

Aici puteti citi o descriere a turei facute impreuna cu copiii din tabara Himalaya Travel din 2016, in care am parcurs integral traseul de concurs de la Karst Isverna MTB Race.

Cate ceva despre ”Lumea de basm a Isvernei” si despre motivele pentru care venim aici an de an puteti citi aici.

ALTE ACTIVITATI:   Alte activitati de back-up pentru care instructorii pot opta, inclusiv in caz de vreme nefavorabila: activitati distractive (tir cu arcul, treasure-hunt), jocuri de cunoastere si jocuri de echipa (Capture the Flag, Scout Ball), cunoastere, comunicare si cooperare, de creativitate, boardgames, etc.

CAZARE: Tabara de la Isverna se desfasoara la cort. Himalaya Travel pune la dispozitie corturile pentru aceasta saptamana, participantii avand nevoie de sac de domit si izopren.

TRANSPORT:  Transportul se face din Bucuresti cu microbuzul pana in satul Izverna

FOTOGRAFII DIN TABARA:  Dupa tabara veti putea intra in posesia fotografiilor realizate de-a lungul saptamanii. Vom incerca ca pe parcursul taberei sa postam cateva fotografii pe pagina noastra de Facebook. Puteti vedea aici fotografii din taberele noastre trecute.

PRET:  1.480  RON

EXTRACOSTURI:  Inchirierea bicicletei pentru cine nu detine un mountain-bike, contra sumei de 60 RON/zi

ALTE OBSERVATII:  

 • Participantii vor fi impartiti pe grupe in functie de varsta si capacitatea lor de efort.
 • In cazul in care vremea este nefavorabila activitatilor propuse ne rezervam dreptul sa facem modificari in structura programului.
 • Copiii pot avea la ei jocuri de echipa (sah, table, carti de joc, UNO, etc).
 • La finalul taberei vom organiza o seara festiva cu o proiectie a fotografiiilor din tabara, precum si o festivitate de premiere de unde nu vor lipsi diplomele de participare, medaliile si voia buna.

INSCRIEREA:  Va puteti inscrie sunand la 0722.474.317 , trimitand un e-mail la luciana@himalayatravel.ro, sau completand formularul din dreapta acestei pagini. Inscrierea este considerata valida in momentul in care este platit avansul de 300 RON.