Așezările rupestre din Munții Buzăului

29 aprilie 2023 (sâmbătă)

Astăzi ne propunem să vizităm una dintre principalele atracții ale zonei Buzăului, așezările rupestre denumite și Țara Luanei, după numele unui rege înțelept care pentru a se apăra de invadatori a construit ziduri foarte înalte. Frumusețea acestor locuri este redată de formațiunile stâncoase naturale care se aseamănă cu biserici, mănăstiri, tuneluri subterane sau chilii, cu numeroase inscripții care nu au fost deslușite în totalitate. Există numeroase legende și povești scrise despre aceste așezări, zona Munții Buzăului fiind înscrisă în geografia sacră a lumii.

Durată traseu: 4h

Vârstă: open (7-99 ani)
Locul de întâlnire pentru plecarea din București: Parcarea magazinului Himalaya
Punctul de plecare în traseu: Google maps pin

Distanța față de București: 143 km
Oră plecare: 6:30 din București
Oră întoarcere: aprox. 21:00
Obiective turistice din zonă: Complexul rupestru de la Aluniș și vestigiile rupestre de la Nucu: Bisericuța lui Iosif, Chilia lui Dionisie Torcătorul și Agatonul Nou, Scaunele lui Negru Vodă
Traseu: Aluniș – Poiana Cozanei – Bisericuța lui Iosif – Scaunele lui Negru Vodă – Agatonul Nou – Agatonul Vechi – Schitul Fundătura – Schitul Găvanele – Nucu

Masa: Fiecare participant va veni cu un pachet personal format din: două-trei sandwichuri, două-trei fructe, câteva batoane proteice pentru sport, o sticlă de apă de 2 litri, altă mâncare uscată pe care o consideră potrivită. Pachetul va trebui să conțină un gel dezinfectant pentru mâini, șervețele umede și uscate și o pungă pentru gunoi.

Bagaj:

1. Îmbrăcăminte:

– Încălțări de mers pe munte impermeabile
– Parazăpezi
– Ciorapi de trekking
– Haine de corp potrivite pentru mersul pe munte (sintetic sau merino, nu bumbac)
– Polartec gros sau jachetă termică (din puf sau sintetică)
– Geacă impermeabilă
– Căciulă
– Mănuși

2. Rucsac pentru o zi cu capacitate de 25-30 de litri

3. Alte obiecte:

– ochelari de soare
– lanternă frontală
– pachetul de masă
– recipient pentru apă (min. 1 litru)

4. O pungă cu haine uscate (tricou de schimb, șosete, pantaloni, încălțări). Aceasta va fi lăsată la mașină și o vom folosi în cazul în care ne reîntoarcem uzi din tură.

  • Preț/participant
    200 RON

Prețul nu include transportul.

Variante de transport:

1. cu microbuzul din fața magazinului Himalaya în dimineața plecării. Costul călătoriei tur-retur variază între 80 și 140 RON în funcție de numărul de participanți, urmând a fi anunțat în ajunul plecării. Putem organiza transportul din București până la punctul de plecare în traseu pentru minimum cinci persoane.

2. preluare la intrarea în traseu

Înscrie-te: